miercuri, 3 februarie 2010

Sat fara caini

Am umblat prin mai toata tara. Si inainte de Revolutie (sau ce-o fi fost in '89!?), si dupa, am colindat mult prin Romania. Mai ales prin orase. Si in legislatura „locala” trecuta, si in actuala. Concluzia: avem o tara frumoasa, avem o tara superba!
In orase - vizitate si-n centru si la periferii, si cu masina si pe jos, si cu autobuzul si cu taxiul, si cu tramvaiul ori troleibuzul - mi s-a parut ca sunt din ce in ce mai multi caini fara stapan. Statisticile si numaratorile toate-mi dau dreptate: sunt tot mai multi maidanezi in Romania. In Bucuresti exista – oficial – cam o suta de mii. Pardon!? In Capitala vezi „comunitari” si din/la metrou. Cre’ca astia n-au fost prinsi in calcul! Sau cei care au numarat s-au plictisit cand au ajuns la 100.000? Peste tot sunt din ce in ce mai multi „vagabonzi”! Parca fiecare primar are ca unic tel sa-i inmulteasca pe perioada mandatului sau?!
Daca Romania are milioane de caini – mai multi fara stapan decat cu – atunci de ce si din avion si de la sol arata tot ca un sat fara caini?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu